فهرست مطالب

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال دوازدهم شماره 48 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی چیتگر، ایرج سهرابی حقدوست، محمود جمشیدیان، سعید حصارکی صفحات 1589-1593
    عفونت های ریوی از جمله بیماری های با اهمیت در شتر بوده که نه تنها سبب تهدید سلامت حیوان بلکه باعث کاهش تولید نیز می گردند. از آنجا که مقابله با مشکلات تنفسی و درمان آنها نیازمند شناخت کافی نسبت به مشکلات تنفسی موجود بوده و با توجه به اطلاعات محدود در این مورد در گونه شتر، مطالعه حاضر با هدف شناخت ضایعات ریوی شترهای کشتار شده در چند کشتارگاه مهم شتر با استفاده از روش هیستوپاتولوژی به انجام رسید. دستگاه تنفسی شترها (تعداد= 447 ) پس از کشتار به طور کامل مورد معاینه قرار گرفت و نمونه های بافتی در فرمالین 10 % قرار داده شدند. سپس از نمونه ها مقاطع بافتی تهیه و مقاطع با استفاده از رنگ هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شده و مورد ارزیابی قرارگرفتند. در مطالعه حاضر د 79/6% (236 از 447 نمونه)از نمونه ها حداقل یک ضایعه ریوی مشاهده گردید. نرخ پنومونی بینابینی حاد، پنومونی بینابینی مزمن، برونکوپنومونی، برونشیولیت، التهاب پرده جنب و آتلکتازی به ترتیب 52/8% (236 از 447 نمونه) 5/4% (24 از 447 نمونه)، 7/8 (35 از 447 نمونه)، 6/7% (30 از 447 نمونه)، 3/4% (15 از 447 نمونه) 15/2% (8 از 447 نمونه) بود. میزان ضایعات ریوی، پنومونی بینابینی حاد و برونکوپنومونی در فصول پاییز و در نتیجه، مطالعه حاضر نشان دهنده .(P<0/05) زمستان بیشتر از بهار و تابستان بود نرخ بالای ضایعات ریوی در جمعیت شترها بود. نتایج بالاتر بودن ضایعات در فصول سرد (پاییز و زمستان) را نشان میدهد.
    کلیدواژگان: شتر یک کوهانه، جراحات ریوی، هیستوپاتولوی
  • مجید صادق پور، مریم عیدی، فاطمه نوربخش صفحات 1595-1600
    امروزه قارچ های فرصت طلب بویژه کاندیدا آلبیکنس از جمله شایع ترین عوامل مخاطره آمیز در بیماران با ضعف سیستم ایمنی هستند. عفونتهای قارچی ناشی از گونه های کاندیدا و افزایش روزافزون سویه های مقاوم به داروهای آزولی در بیماران دارای نقص ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است. سمیت داروهای مورد استفاده، ایجاد مقاومت در این قارچها و مشکلات ناشی از تداخل دارویی، ضرورت استفاده از داروهایی با تاثیر بیشتر و سمیت کمتر را موجب میشود. مصرف انار غیر از جنبه خوراکی آن از دیدگاه دارویی و اثرات درمانی نیز قابل ملاحظه است . هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر عصاره هیدرومتانولی پوست انار با غلظت های 25، 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس (ATCC10231) در توسط تزریق درونصفاقی آلوکسان ( 150 میلیگرم بر کیلوگرم) دیابتی شدند. سپس حیوانات با خوراندن دوز عفونی کاندیدا آلبیکنس به موشهای صحرایی آلوده شدند. انجام تیمار برای مدت 7 روز و بصورت متوالی از تمام گروه های مورد بررسی انجام گردید و نمونه ها را روی محیط کشت قارچی، کشت داده شد و در نهایت توسط کلنی کانت شمارش صورت گرفت. نتایج حاصل نشان داد که تیمار خوراکی عصاره هیدرومتانولی پوست میوه انار موجب بهبود موثر عفونت قارچی حاصل از کاندیدا آلبیکنس در موش های صحرایی دیابتی شده و قدرت اثر آن مشابه داروی ایتراکونازول می باشد. کاهش موثر تعداد کلنی های شمارش شده در روز دوم تیمار عصاره انار مشاهده شد p<0/001) نتایج نشان دهنده فعالیت موثر ضدقارچی عصاره هیدرومتانولی پوست میوه انار(Punica granatu .) علیه گونه کاندیدا آلبیکنس درحیوانات دیابتی است.
    کلیدواژگان: پونیکا گراناتوم، کاندیدا آلبیکنس، دیابت، موش صحرایی (رت)، آلوکسان
  • علی طاهری، وحیده مختارنژاد، علی معتمدزادگان صفحات 1601-1612
    رادیکالهای آزاد در ایجاد بیماری های مختلف نقش مهمی دارد، بعلاوه اکسیداسیون باعث کاهش کیفیت غذایی و مصرف آن سبب بیماری میشود. آنتی اکسیدانهای مصنوعی خطرات بالقوه سلامتی را به دنبال دارند، بنابراین شناسایی آنتیاکسیدان طبیعی ضروری است. هدف این پژوهش، بررسی و بهینه سازی شرایط تولید ژلاتین آبکافت با خواص آنتیاکسیدانی است. ژلاتین از پوست گربه ماهی با کاربرد هیدروکسیدسدیم، اسید سولفوریک و اسید سیتریک و شستشو بعد از هر تیمار و در نهایت در 3 حجم آب مقطر در دمای 45oC به مدت 12 ساعت در شیکر انکوباتور استخراج و تحت شرایط مختلف دمایی، غلظت آنزیم و زمان با کاربرد آنزیم فلاوورزیم مورد آبکافت آنزیمی قرارگرفت. محصولات جهت سنجش کلاته کردن یون آهن فرو با FeCl2 و فروزین مخلوط و بعد از ده دقیقه نگهداری در دمای اتاق جذب آن در 562 نانومتر اندازه گیری شد. روش سطح پاسخ جهت بهینه سازی تولید ژلاتین آبکافت استفاده شد. عوامل متغیر این آزمایش عبارت بودند از زمان (دقیقه)، دما (oC)و نسبت آنزیم به سوبسترا (درصد)؛ درصد کلاته کردن یون آهن فرو نیز به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس معنی داری مدل، دما و نسبت آنزیم به سوبسترا (p<0/05) و عدم معنی داری زمان (p>0/05) را نشان داد ژلاتین آبکافت پوست گربه ماهی درصد کلاته کردن یون آهن فرو خوبی در رنج 20-81 درصد را نشان میدهد. نتایج پیشنهاد میدهند که پپتیدهای آنتیاکسیدانی حاصل از آبکافت ژلاتین پوست گربه ماهی میتواند به عنوان کاندید بلقوه در صنعت دارویی و نیز برای توسعه غذاهای کاربردی باشد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ژلاتین، آبکافت، سطح پاسخ
  • مریم فتوره چی، حمیدرضا فتاحیان، عبدالمحمد کجباف زاده صفحات 1613-1620
    قرنیه سالم مهمترین عامل در مسیر اپتیکی چشم محسوب میشود. کوری قرنیه به علل و شدتهای متفاوتی رخ می دهد و در اغلب موارد مناسبترین درمان پیوند آلوگرافت است. محدودیت های نگهداری و کمبود بافت آلوگرافت، استفاده از بافت زنوگرافت را در کنار بیومتریالهای سنتتیک و قرنیه مصنوعی، به عنوان جایگزین مطرح ساخته است. تحقیق حاضر با توجه به نیاز دسترسی به منابع دهنده بافتی، با استفاده از قرنیه شترمرغ و بهره گیری از فناوری بدون سلول کردن بافت، به تهیه ماتریکس خارج سلولی از قرنیه می پردازد. ده عدد سر شترمرغ از کشتارگاه تهیه شد. پس از آماده سازی و جداسازی قرنیه، با ترکیب دو روش شیمیایی مکانیکی و دترجنت یونی، دیسک آسلولار تهیه گردید. به منظور تایید حذف سلولها و حفظ ساختار قرنیه، مقاطع بافتی با میکروسکوپ نوری و الکترونی، مورد مطالعه ریزبینی و فوق ریزبینی قرار گرفتند. ارزیابی شفافیت و ضخامت قرنیه به صورت ماکروسکوپی صورت گرفت. مطالعه ریز بینی نمونه های فرآوری شده نشان دهنده حذف سلولهای قرنیه و حفظ یکپارچه غشاء پایه بود. بررسی بافت همبندی در مطالعه فراساختاری حاکی از عدم بهم ریختگی در ساختار کلاژنی به همراه افزایش فاصله بین دستجات کلاژنی بود. دیسک آسلولار با درجاتی از کدورت، پس از غوطه ور سازی در گلیسرول 100 درصد شفاف گردیدمطالعه حاضر نشان داد با روش کار اشاره شده، دستیابی به بافت بدون سلول از قرنیه شترمرغ امکان پذیر میباشد و پس از انجام سایر آزمایش ها نظیر کشت سلول، ایمنی و بیومکانیک، قابلیت کاربرد در مطالعات بالینی تجربی را خواهد داشت.
    کلیدواژگان: قرنیه بدون سلول، ماتریکس خارج سلولی، زنوگرافت، شترمرغ
  • جمشید قیاسی قلعه کندی صفحات 1621-1626
    این مطالعه با هدف بررسی اثرات تزریق داخل تخم مرغ گرلین بر فعالیت آنزیم سوکراز مخاط روده کوچک جوجه های گوشتی انجام پذیرفت. تعداد 900 تخم مرغ نطفه دار به صورت تصادفی انتخاب و به پنج گروه آزمایشی در سه تکرار 60 تایی شامل گروه 0 سی سی محلول / شاهد یا (بدون هیچ نوع تزریق)، گروه دوم (تزریق داخل تخمی 5 پایه)، گروه سوم (تزریق داخل تخمی 50 میکروگرم گرلین)، گروه چهارم ( 100 میکروگرم گرلین) و گروه پنجم (تزریق داخل تخمی 150 میکروگرم گرلین) تقسیمشدند. در روز هفتم تزریقات داخل تخم مرغی انجام گردید. در روزهای 21 و 42 دوره پرورش 2 جوجه از هر گروه انتخاب، کشته شد و 1 ، 10 30، 50 70 و 90% روده باریک نمونه برداری و فعالیت آنزیم سوکراز مخاط روده کوچک اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که سطح 100 میکروگرم گرلین موجب بهبود فعالیت آنزیم سوکراز در قسمت های مختلف روده در روز 21 شد(p<0/05)ولی اثری در 4 روزگی نداشت (p>0/05). نتایج بدست آمده پیشنهاد کننده سودمند بودن تزریق داخل تخم مرغی 100 میکروگرم گرلین بود.
    کلیدواژگان: تزریق داخل تخم مرغ، گرلین، آنزیم سوکراز، روده باریک، جوجه های گوشتی
  • زهرا محمدیان، اکرم عیدی، پژمان مرتضوی، سید محمد توانگر، احمد اصغری صفحات 1627-1636
    کولستاز بیماری کبدی است که در صورت عدم درمان و پیشگیری مناسب موجب فیبروز و سیروز کبدی و در نهایت مرگ می شود. به دنبال انسداد مجرای صفراوی (BDL)، اسیدهای صفراوی در کبد تجمع می یابند. تجمع این مواد سمی و رخدادهای متوالی نظیر استرس اکسیداتیو و پاسخ التهابی موجب مرگ سلولی و فیبروز می گردد. کبد اندام اصلی ذخیره و متابولیسم فولات است و کمبود فولات رخداد معمول در بسیاری از بیماری های کبدی می باشد. مطالعه حاضر اثر حفاظتی اسید فولیک در فیبروز کبدی تجربی را مورد بررسی قرار داده است. 81 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 9 گروه؛ کنترل سالم، کنترلجراحی، تیمار اسید فولیک، کنترل BDL و +BDL اسید فولیک تقسیم شدند. گروه های تیمار، اسید فولیک خوراکی را در دوزهای 1، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 28 روز دریافت کردند. شدت آسیب کبدی با اندازه گیری نشانگرهای بیوشیمیایی نظیر فعالیت AST، ALT، ALP غلظت بیلی روبین و آلبومین در نمونه سرم و فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز در بافت کبد تعیین شد. برای بررسی ساختارهای هیستوپاتولوژیک کولستاز (هایپرپلازی مجاری صفراوی، فیبروز، نکروز و نفوذ سلول های التهابی) از رنگ آمیزی تری کروم ماسون استفاده شد. در گروه های BDL تیمار شده با اسید فولیک، فیبروز کبدی به طور معنی داری بهبود پیدا کرد و تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده به دنبال BDL در نمونه های سرم و کبد تعدیل شد. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که اسید فولیک دارای اثر حفاظت کبدی است و با کاهش استرس اکسیداتیو و واکنش التهابی از تغییرات فیبروتیک بافت کبد کولستاتیک پیشگیری می کند.
    کلیدواژگان: اسیدفولیک، انسداد مجرای صفراوی، فیبروز، موش آزمایشگاهی
  • داریوش مهاجری، علیرضا منادی، رامین کفاشی الهی، مهرداد نشاط قراملکی صفحات 1637-1648
    آسیب روده یکی از مهمترین اثرات سمی متوترکسات میباشد. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیر محافظتی کوئرستین بر آسیب روده باریک ناشی از متوترکسات در موش صحرایی میباشد. تعداد 36 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی به چهار گروه برابر تقسیم شدند. گروه اول شاهد سالم بود. به گروه دوم فقط کوئرستین (mg/k 15) بهطور داخل صفاقی به مدت 15 روز متمادی تزریق شد. به گروه سوم تک دوز متوترکسات mg/kg20) در روز پانزدهم به طور داخل صفاقی تزریق شد. به گروه چهارم علاوه بر متوترکسات، کوئرستین نیز تا زمان معدوم سازی موشها تزریق شد. همه موشها 4 روز پس از تزریق متوترکسات جهت آسیب شناسی بافتی و ارزیابی فعالیت تام آنتیاکسیدانی سرم و مقادیر بافتی گلوتاتیون احیاء، مالوندیآلدئید، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز آسانکشی شدند. در مشاهدات ریزبینی، ژوژنوم گروه تیمار با متوترکسات، کوتاه و کندشدگی شدید پرزها، ارتشاح سلول های آماسی، خونریزی زیر غشاء پایه و نکروز سلولهای پوششی را نشان داد، در حالیکه کوئرستین آسیب ژوژنوم را کاهش داد. فعالیت تام آنتی اکسیدانی سرم و مقادیر گلوتاتیون احیاء، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز در گروه تیمار با متوترکسات کاهش یافت ولی به طور معنی داری (P=0/000) در گروه تیمار با کوئرستین و متوترکسات افزایش یافت. کوئرستین مقدار مالوندیآلدئید را که در اثر تیمار با متوترکسات افزایش یافته بود بهطور معنی داری (P=0/00) کاهش داد. نتایج نشان داد کوئرستین با خواص آنتیاکسیدانی خود روده باریک موشهای صحرایی را از آسیب ناشی از متوترکسات محافظت کند.
    کلیدواژگان: متوترکسات، روده، کوئرستین، موش صحرایی
  • فاطمه مهرزادگیل ملک، نگار پناهی، گودرز صادقی هشجین صفحات 1649-1656
    تمایل به استفاده از محصولات حاوی گیاه افدرا به دلیل خواص مطلوب کاهش وزن، ضد باکتری و ضد حساسیت افزایش یافته است. حضور ترکیبات آگونیستی آلفا و بتا آدرنرژیک در این گیاه میتواند اثرات متفاوتی بر دستگاه گوارش بگذارد و فقدان تحقیقات علمی در این زمینه ما را بر آن داشت که به منظور تعیین اثرات عصاره آبی الکلی گیاه افدرا ماژورب ر تهیروده این پژوهش صورت گیرد. جهت انجام آزمایش موش صحرایی نر نژاد ویستار مورد استفاده قرار گرفت. در حالت بیهوشی با قطع سر موش ها کشته و تهی روده جدا گردید و در محلول کربس به 1 تا 2 سانتیمتر بریده شد و به ترانس دیوسر ایزو متریک در حمام بافتی / قطعات 5 متصل گردید. نتایج نشان دادند که عصاره آبی الکلی گیاه افدرا ماژورا ثر انبساطی بر تهی روده داشت. غلظت های تجمعی عصاره (0/0625-3 میلیگرم بر میلی لیتر) انقباض ناشی از کلرید پتاسیم ( 80 میلی مولار) و استیلکولین (0/1 میلی مولار) را به صورت وابسته به غلظت کاهش داد. اثرمهاری عصاره بر انقباض ناشی از کلرید- پتاسیم توسط فنوکسیبنزامین (0/001 میلی مولار) کاهش نیافت که به لحاظ آماری معنی دار نیست (P≥0/05) .اما وراپامیل و پروپرانولول مانع از اثر مهاری عصاره شدند که این اختلاف معنی دار بود (P≤0/05). اثرمهاری عصاره بر انقباض ناشی از استیلکولین در حضور هر یک از سه داروی وراپامیل، فنوکسیبنزامین و پروپرانولول اثر سینرژیستی بر تهیروده را نشان دادند که از لحاظ آماری معنی دار بودند(P≥0/05). نتایج نشان دادند که مکانیسم اصلی اتساع عضله صاف تهی روده از طریق مکانیسم های آگونیستی بتا آدرنرژیکی همراه با مکانیسم های احتمالی دیگر از جمله کانال های کلسیمی میباشد. این نتایج میتواند موید مصرف سنتی این گیاه باشد.
    کلیدواژگان: افدرا ماژور، تهی روده، حمام بافتی و موش صحرایی
|
  • A. Chitgar, I. Sohrabi Haghdost, J. Jamshidian, S. Hesaraki Pages 1589-1593
    Pulmonary infections are of important diseases in camel that jeopardize the health of the animal and decrease its production efficiency. Considering that prevention and treatment of pulmonary infections necessitate the knowledge of respiratory diseases and the fact that little information is available in this regard in camel, the present study was conducted to investigate the pulmonary lesions using histopathological methods in camels slaughtered. The respiratory tracts of the camels were thoroughly inspected for lesions. Specimens were fixed in 10% formalin. Next, the samples were stained using Hematoxilin and eosin stain (H&E) and were evaluated. Theoccurrence of pulmonary lesions was 79.6% (236/447). The occurrence acute interstitial pneumonia, chronic interstitial pneumonia, bronchopneumonia, bronchiolitis, pleuritis and atelectasis were 52.8% (236/447), 5.4% (24/447), 7.8% (35/447), 6.7% (30/447), 3.4% (15/447) and 15.2% (68/447), respectively. The occurrence of pulmonary lesions, acute interstitial pneumonia and bronchopneumonia was higher in fall and winter than spring and summer (P
    Keywords: Camel, Pulmonary lesions, Histopathology
  • M. Sadeghpour, M. Eidi, F. Noorbakhsh Pages 1595-1600
    Nowadays, especially opportunistic fungi such as Candida albicans are the most common risk factors in patients who are immunocompromised. Fungal infections caused by Candida species and increasing strains resistant to azole drugs in Immunosuppression patients are important to enjoy. The toxicity of drugs used, the resistance of the fungus and problems from drug interactions, necessitates the use of more effective and less toxic drugs cause the screw. Pomegranate consumption except for nutrition is impressive for medicinal and therapeutic effects. The aim of this study was to investigate the effect of pomegranate peel extract at doses concentrations of 25, 50, 100 and 200 mg/kg on growth of C. albicans (ATCC 10231) in alloxan-induced diabetic rat. The animals were made diabetic by intraperitoneal injection of alloxan (150 mg/kg). After diabetes induction, they were infected by Candida albicans, orally. Then, treatments of extract and Itraconazole were done orally. Sampling of fungus from month,culturing and colony counting were done daily for evaluating effects of extract and Itraconazoleon fungal growth. The results showed that oral treatment of hydro-alcoholic peel extract improved Candida albicans infections in diabetic rats. Its potency is similar to Itraconazole, as synthetic drug. On the second day of treatment, significant effect of extract on growth C. albicans was shown (P
    Keywords: Pomegranate (Punica granatumL.), Candida albicans, Diabetes, Rat, Alloxan
  • A. Taheri, V. Mokhtarnezhad, A. Motamedzadegan Pages 1601-1612
    Free radicals are cause of the various diseases. Oxidation also reduces the quality of the food and causes the disease. Synthetic antioxidants have human health risks, so it is necessary to identify the natural antioxidant agents. The objective of this study was to optimize the production of gelatin hydrolysissate with antioxidant properties. The catfish skin gelatin was extracted using sodium hydroxide, sulfuric acid and citric acid by the washing after each treatment, finally 3 volumes of distilled water added at 45° C for 12 h in a shaker incubator and hydrolyzed under various conditions of temperature, enzyme concentration and time using the Flavourzyme. Gelatin for measuring the ion chelating of ferrous iron, mixed with FeCl2 and Frosin and after ten minutes of stay at room temperature, absorbance at 562 nm was measured. Response surface methodology was used to optimize the production of gelatin hydrolysis. The test variables included the time (min), temperature (oC) and enzyme-substrate ratio (%), percent the chelated Fe (II) was considered as a response. Analysis of variance showed significance of the models, temperature and enzyme to substrate (P0.05). This indicates a good fitness to the model. Catfish skin gelatin hydrolysate show a good percent Fe (II) ion chelating in the range of 20-81%. The results suggest antioxidant peptides from catfish skin gelatin hydrolysis can be a potential candidate for the pharmaceutical industry and for the development of functional foods.
    Keywords: Antioxidant, Gelatin, Hydrolysate, Response surface
  • M. Fatourehchi, H.R. Fattahian, A.M. Kajbafzadeh Pages 1613-1620
    Healthy cornea is a major element in optical pathway. Corneal blindness can occur due to various causes and different severities, and almost the best effective treatment is corneal allotransplantation. The limitation of allograft propounds the usage of other alternatives such as xenograft besides synthetic biomaterials and keratoprostheses. The aim of the study is to produce Extra Cellular Matrix (ECM) with decellularization method in ostrichs cornea. The Ostrichs heads were obtained from a local slaughter house. All corneas were excised. Then ECM was prepared by the combination of chemomechanical and ionic detergent methods. Cellular components elimination and stromal structure were assessed by three types of histological staining and ultra-structural studies. Corneal transparency and thickness evaluated in macroscopic observation. Histological staining of the decellularized cornea confirmed the complete removal of corneal cells as well as preserving the integrity of basement membrane. The ultra-structural studies revealed that decellularization process preserved the native structure of the stromal cornea although the collagen bundle space increased slightly. However, after immersing the acellular cornea in 100% glycerol, their optical properties regained to those native corneas. The authors believe that tissue processing method of ostrich cornea which applied in present study can be used as an alternative tissue after completing other examinations such as cell culture, immunological and biomechanical properties.
    Keywords: Free, cell cornea, Extra cellular matrix, Xenograft, Ostrich
  • J. Ghiasi Ghaleh, Kandi Pages 1621-1626
    The aim of this study was to investigate the effect of in ovo administration of ghrelin on subsequent small intestine Sucrase activity in broilers. In this experiment 900 fertilized eggs were collected from commercial breeder flock. The eggs were divided into five experimental groups; control (without injection), group 2 (in ovo injected with basal solution), group 3 (in ovo injected with 50 μg/egg ghrelin), group 4 (in ovo injected with 100 μg /egg ghrelin) and group 5 (in ovo injected with 150 μg /egg ghrelin). In ovo injection was done at day 7 of incubation. Two broilers from each group have been choose and slaughtered on days 21 and 42 of rearing period and 1, 10, 30, 50, 70 and 90 percent of small intestine sampled for evaluate Sucrase enzyme activity. According to the results, in ovo injection of 100 μg /egg ghrelin increased intestine Sucrase enzyme activity in different parts of small intestine on day 21 post hatch (P0.05). These results suggest that in ovo injection of 100 μg ghrelin had beneficial effect.
    Keywords: In ovo injection, Ghrelin, Sucrase enzyme, Small Intestine, Broiler chicken
  • Z. Mohammadian, A. Eidi, P. Mortazavid, Sm. Tavangar, A. Asghari Pages 1627-1636
    Cholestasis is a liver disease that, if untreated and not prevented, will cause hepatic fibrosis and cirrhosis, and eventually death. As a result of bile duct ligation (BDL), toxic bile acids accumulate in liver. Accumulation of these toxins and subsequent events, such as oxidative stress and inflammatory response leads to cell death and hepatic fibrosis. The liver is the main organ for folate storage and metabolism and folate deficiency is a common occurrence in many liver diseases. The present study investigated the protective effect of folic acid in experimental hepatic fibrosis. 81 male Wistar rats were classified into the nine groupsº Control, Shamoperated control, Folic acid, Bile duct-ligated (BDL) control, and BDL folic acid groups. Folic acid treated groups were given oral folic acid (1, 5 and 10 mg/kg b.w) for 28 days. The severity of hepatic injury was determined by measures biochemical indicators like’s activities of AST, ALT, ALP, concentrations of bilirubin and albumin in the serum and activities of superoxide dismutase in the hepatic samples. To assess histopathological features of cholestasis (bile duct hyperplasia, fibrosis, necrosis and inflammatory cell infiltration), Masson’s trichrome staining was performed. In BDL rats treated with folic acid, hepatic fibrosis was significantly ameliorated and the serum and hepatic biochemical variation induced by BDL were moderated. This study suggests that folic acid has a protective effect in liver. Folic acid reduced oxidative stress and inflammatory response and thus prevented liver fibrotic changes.
    Keywords: Folic Acid, Bile duct ligation, Fibrosis, Rat
  • D. Mohajeri, A. Monadi, R. Kaffashi Elahi, M. Neshat Gharamaleki Pages 1637-1648
    Intestinal damage is one of the major toxic effects of methotrexate (MTX). The aim of this study was to evaluate the protective effects of quercetin on MTX-induced small intestine damage in rats. Thirty-six male Wistar rats were randomly allocated into four equal groups. The first group was the control. The second group, only quercetin (15 mg/kg) was administered intraperitoneally for 15 consecutive days. The third group, MTX was applied as a single dose (20 mg/kg) intraperitoneally at fifteenth day. The fourth group, quercetin was given intraperitoneally in addition to MTX application until the rats were killed. All animals were sacrificed 4 days after the MTX injection for histopathological examination and the assay for serum total antioxidant activity (TAA), tissue reduced glutathione (GSH), malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione peroxidase (GPx) and glutathione reductase (GR) levels. Microscopically, jejunal tissues of the MTX treated group showed severe villus shortening and blunting, inflammatory cell infiltration and hemorrhage in lamina propria, as well as epithelial cell necrosis, however, administration of quercetin alleviated the jejunal damage. Levels of TAA, GSH, SOD, CAT, GPx and GR decreased in the MTX received group, but increased significantly (P=0.00) in the quercetinㄵ groups. Quercetin significantly (P=0.00) decreased MDA levels which was increased by MTX treatment. The results showed that quercetin due to its antioxidant properties may protect the small intestine of rats from MTX-induced damage.
    Keywords: Methotrexate, Intestine, Quercetin, Rat
  • F. Mehrzad, Gilmalec, N. Panahi, G. Sadeghi, Hashjin Pages 1649-1656
    Tendency to utilize Ephedra containing products is increasing due to their favorable properties such as weight loos, antibacterial, antisensetive etc. Due to the presence of gastro intestinal system agonism α and β adrenergic compound and lack of systematic research on this issue, we conducted to determine effects of the hydroethanolic extract of Ephedra major (E. Major) host on jejunum. Isolated jejunum from male Wistar rat were tested in the organ bath. Rats were anesthetized and the jejunum was isolated and placed in Krebs solution. Then, it was cut into segment of 1.5-2 cm and mounted in 25 ml chambers of organ bath. E. Major extract had a relaxation effect on rat jejunum. According to the results, the cumulative concentration of E. Major (0.00625 - 3 mg/ml) relaxed the KCl (80 Mm) - and acetylcholine (0.1 Mm) - induced contraction dose-dependently (P≤0.05). The inhibitory effect of extract on contraction induced by KCl was unaffected by phenoxybenzamine (0.001 Mm). But verapamil (0.001 Mm) and propranolol (0.001 Mm) inhibited the relaxant effect (P≤0.05). The inhibitory effect ofextract on contraction induced by acetylcholine had synergism effect by verapamil, phenoxybenzamine and propranolol (P≤0.05). These findings revealed that β-adrenergic receptors and presumably other channels such as Ca2 channels involves in inhibitory effect of E. Major extract. The results support the possible beneficiary effects of this plant in traditional medicine.
    Keywords: Ephedra major Herb, Jejunum, Organ bath, Rat